Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

2 Sam 24, 2. 9-17, Mk 6, 1-6

Francois Mauriac napísal v knihe Ježiš z Nazareta:

„Pre súčasníkov Pána Ježiša bolo mätúce, že počas jeho tridsiatich rokov sa im nezdal byť ničím iným ako človekom. Tí, ktorí s ním žili, si mysleli, že ho poznajú. Opravoval im stoly a stoličky. Jedli a pili s jeho širšou rodinou. Keď vystúpil z úlohy stolára, ktorú mu určili, dávali ho stále do role obyčajného robotníka.“

Potom keď prišiel ako kazateľ, začal ich učiť v synagóge. Počúvalo ho mnoho ľudí a s údivom hovorili: „Skade to má tento? Aká to múdrosť, ktorej sa mu dostalo, a zázraky, čo sa dejú jeho rukami?! Vari to nie je tesár, syn Márie a brat Jakuba a Jozesa, Júdu a Šimona? A nie sú tu s nami aj jeho sestry?“ A pohoršovali sa na ňom.

Ježiš bol pre nich stále tesárom. Nevedeli pochopiť, že jeho múdrosť prišla z neba, aby požehnala zem. Ježiš ich začal učiť vidieť význam vecí a udalostí z iného pohľadu. 

Toto si môžeme odniesť z tohto príbehu pre nás. V každom z nás, dokonca aj v tých, o ktorých si myslíme, že ich dobre poznáme, je niečo vyššie, môžeme povedať, že božské. A je to pravda. Po príchode Ježiša sa nám objavujú nové perspektívy.

Súčasníci Pána Ježiša nedokázali prijať jeho obyčajnosť – že vyrastal v normálnej rodine, ktorá bola v Nazarete známa. 

Niekedy je pre nás ťažké vidieť Božiu milosť blízko nás, akoby nám pod nosom. V obyčajnosti života a lásky, nepochopenia a zranení, starostlivosti a súcitu je Božia milosť a Božia láska aktívna a živá.

Pane, pomôž nám vidieť tvoje pôsobenie vo všednom živote a pomôž nám byť s tebou vo všednosti.

Turzovka, 31.1.2024

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/250-streda-4-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/604-streda-4-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1179-streda-4-tyzdna-3

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3791-streda-4-tyzdna-23  




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.