Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Hebr 7, 1-3. 15-17, Mk 3, 1-6

Známy český moderátor diskusných relácii, Karel Šíp, bol hosťom v relácii Zlaté časy.

Opýtali sa ho s kým sa mu najhoršie vedie dialóg. S introvertom - odpovedal. Introvert sa nerád predvádza, na verejnosti je ťažšie dostať z neho slovo. Extrovert je zas opak – chce byť stále na výslní. Na internete si dáva fotky, oznamuje čo jedol, kde bol, chce aby o ňom všetci všetko vedeli. Chce byť v strede.

Dnes sme v evanjeliu počuli, že Ježiš povedal človekovi s vyschnutou rukou: „Staň si do prostriedku!“ Aj keby bol tento človek extrovert, určite nechcel byť v strede, na očiach všetkým. Predstavte si, žeby vás kňaz vyzval v kostole, aby ste sa postavili pred neho do stredu kostola. Ten človek bol navyše ešte hendikepovaný.

Prečo to Pán Ježiš takto urobil. Iste ho nechcel strápniť, veď k chorým mal súcit, radšej robil zázraky v tichosti. Prečo zmenil taktiku?

Iste kvôli farizejom a herodiánom. A ako poznáme Ježiša, nie preto aby ich provokoval, ale aby im dal šancu. Opýtal sa ich: „Slobodno v sobotu robiť dobre alebo zle, zachrániť život alebo zničiť?“ Ale oni mlčali. S hnevom si ich premeral a zarmútený nad zaslepenosťou ich srdca povedal človekovi: „Vystri ruku!“ On ju vystrel a ruka mu ozdravela. Farizeji vyšli von a hneď sa radili o ňom s herodiánmi, ako ho zahubiť.

Premárnili šancu. Ešte ich dostali viac. Rovnako ako my.

Turzovka, 19.1.2022

Úvahu nad dnešným evanjeliom môžete nájsť i na:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/621-streda-2-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1200-streda-2-tyzdna-2

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2004-streda-2-tyzdna-19

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2859-streda-2-tyzdna-21




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.