Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Kor 15, 12-20, Lk 8, 1-3 

Aký je dnešný svet v ktorom žijeme?

Po prvotnom hriechu nie je totožný s Božím kráľovstvom. Vo svete, v ktorom žijeme, narážame na mnoho vecí a skutočností, ktoré si nevieme zrovnať s dobrotou Boha Stvoriteľa. Mnohí ateisti práve v týchto skutočnostiach nachádzajú koreň a živnú pôdu svojej nevery.

V dnešnom evanjeliu sme počuli: „Ježiš chodil po mestách a dedinách a hlásal radostnú zvesť o Božom kráľovstve.“

Ježiš prišiel do Božieho sveta, ktorý je Bohom stvorený a riadený. Prišiel ako človek, aby sa v ňom priblížil Boh k človeku. Boh vstúpil do ľudskej existencie. Pre tých, ktorí sú ochotní poslúchať a ktorí si uvedomujú zlo našej neposlušnosti, je to radostná zvesť. Božie kráľovstvo sa zjavuje všade tam, kde sa človek riadi Božím Slovom. Pán Ježiš nás všetkých pozýva k pokániu. Toto slovo má v hebrejskom jazyku podobný význam ako výzva „vráťte sa domov!“. To my sme odišli od Boha a nie on od nás. Boh na nás čaká a teší sa z nášho návratu.

Svet, v ktorom žijeme rozhodne potrebuje korektúru a to vyznávame spolu so všetkými ateistami. ale tá korektúra musí nastať z našej strany. Všetko, čo a ako vyšlo z Božích rúk, Boh ohodnotil jednoznačne ako dobré. Chyba nie je vo stvorených veciach, ale v našich postojoch. Veci a dary sme ochotní prijať, ale návody na použitie k ním už nie a tak kazíme všetko.

Počuli sme aj to, že s Ježišom chodili Dvanásti a niektoré ženy, ktoré uzdravil od zlých duchov a z chorôb: Mária, zvaná Magdaléna, z ktorej vyšlo sedem zlých duchov, Jana, žena Herodesovho správcu Chúzu, Zuzana a mnohé iné...

Ako môžeme my dnes „chodiť s Ježišom“? Tak, že mu aj my vypomáhame zo svojich prostriedkov. A tie prostriedky nie sú len hmotné, ale aj duchovné danosti, naša energia... A to je tá korektúra, ktorá začína od nás.

Veď aj my sme uzdravení a povolaní ako v evanjeliu spomínaní nasledovníci Pána Ježiša, či nie?!

Turzovka, 20.9.2024

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/376-piatok-24-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1432-piatok-24-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2701-piatok-24-tyzdna-20

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3147-piatok-24-tyzdna-21 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.