Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Jer 14,17-22, Mt 13,36-43 

Sme stvorení na obraz Boží.

Povedané slovami dnešného evanjelia, všetci sme prirodzene dobré semená a malo by z nás vzísť niečo veľmi dobré. Môžeme „zmutovať“ a stať sa burinou.

Aby sme sa tomu vyhli, bude dobre, nechať si podobenstvo vysvetliť. Tak ako apoštoli: Ježiš rozpustil zástupy a vošiel do domu. Tu k nemu pristúpili jeho učeníci a vraveli mu: „Vysvetli nám podobenstvo o kúkoli na roli.“

Ježiš vysvetľuje: Rozsievač dobrého semena je Syn človeka. Roľa je svet. Dobré semeno sú synovia kráľovstva, kúkoľ sú synovia Zlého. Nepriateľ, ktorý ho zasial, je diabol. Žatva je koniec sveta a ženci sú anjeli.

Čo dáva nám Ježišovo vysvetlenie?

Žijeme v tomto svete, aby sme rástli a dozrievali pre život v nebi. Všetci sme prirodzene dobré semená a malo by z nás vzísť niečo veľmi dobré, no môžeme „zmutovať“ a stať sa burinou. Deje sa to preto, lebo sme slobodní a „zlé gény“ máme na dosah, takže náš rast v dobrom je slobodnou voľbou.

V nebi nie je vôbec žiadne zlo. Nebo je stav, v ktorom sme navždy oddelení od zla, pretože je to stav pre úplne zrelých ľudí, ktorí odmietli všetok záujem o zlo.

Nezabúdame, že Boh vidí do našej hlavy – čo myslíme, do nášho srdca čo cítime. Tam začína náš rast dobra (dúfajme).

Turzovka, 30.7.2024

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/436-utorok-17-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2637-utorok-17-tyzdna-20

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/4024-utorok-17-tyzdna-23  




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.