Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Kr 18, 41-46, Mt 5, 20-26 

S našimi miništrantami najmä cestou na športoviska zvyknem hovoriť o škole, ako sa im darí.

Mnohí hovoria o tom, že nejaký predmet im ide dobre, niektorý je pre nich priam horor. Závisí to často od toho, k čomu majú vzťah, ale aj od učiteľa. Každý učiteľ sa teší ak vidí, že deti zaujíma to čo učia a ochotne sa učia, nielen pre známky.

Aplikujme si to na vzťah k Bohu. Sú ľudia, ktorí v konaní zla nezachádzajú príliš ďaleko len zo strachu pred Božím trestom. A mnohí z nich si myslia, že možno nie bez problémov, ale nejako vstúpia do neba.

Mieczysław Łusiak SJ, hovorí, že nie je rozhodujúca veľkosť našich skutkov, ale to, akí sme ľudia. Ak niekto nerobí nejaké zlo len preto, aby pre seba „našiel“ nebo, je stále zlým človekom, takmer rovnako ako niekto, kto koná zlo bez akýchkoľvek zábran.

Asi o tom sú slová Pána Ježiša: Počuli ste, že otcom bolo povedané: ‚Nezabiješ!‘ Kto by teda zabil, pôjde pred súd. No ja vám hovorím: Pred súd pôjde každý, kto sa na svojho brata hnevá. Koľkí si myslíme, akí sme dobrí keď sme nikoho nezabili. To, že zabíjame hnevom, nás až tak netrápi.

Ide o to, aby sme boli naozaj dobrí „zvnútra“, a že dobro by malo byť naším autentickým spôsobom existencie. Kto chce byť taký, je mu jedno, či sa dopúšťa ešte ľahkého hriechu, alebo či už pácha ťažkého hriechu – vyhýba sa hriechu v akejkoľvek podobe.

Držme sa Ježiša, naučme sa od neho žiť a určite sa staneme naozaj dobrými.

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/792-stvrtok-10-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1759-stvrtok-10-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3961-stvrtok-10-tyzdna-23  




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.