Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Kr 12, 26-32; 13, 33-34, Mk 8, 1-10

Žijeme v krajine, kde väčšinou máme dostatok vody a chleba.

To mnohým krajinám chýba. Väčšina našej populácie trpí na nadváhu, má preto ťažkosti s pohybovým aparátom, pripadne iné zdravotné ťažkosti a túži schudnúť. Diéty sa stalo módnymi.

Krajina v ktorej žil Pán Ježiš, určite netrpela presycovaním a zdá sa ani hladomorom.

Predsa sa dostali do situácie, keď mali nedostatok chleba. Sila Ježišových slov, láskavosť, ktorú vyžaroval, a nádej, ktorú dával, prilákala veľké zástupy! Nasledovali ho bez toho, aby sa príliš starali o svoje zásoby. Niektorí dokonca prišli zďaleka, aby ho počúvali. Títo ľudia nás učia uskutočňovať našu túžbu hlbšie poznať Pána. Aj keď možno ešte celkom nerozumeli nadprirodzenému významu jeho poslania, vedeli vynaložiť úsilie, aby dosiahli to, čo za to stojí.

Ježiš vníma situáciu, zvolal učeníkov a povedal im: „Ľúto mi je zástupu, lebo už tri dni zotrvávajú pri mne a nemajú čo jesť. Ak ich prepustím domov hladných, poomdlievajú na ceste, veď niektorí z nich prišli zďaleka.“

Ježiš týchto ľudí ľutuje a chce, aby dostávali nielen duchovný, ale aj materiálny pokrm. Božia láska je vyjadrená aj v tých najhmotnejších detailoch.

My, ktorí chceme byť učeníkmi Pána, sa pri pohľade na tento detail môžeme naučiť vnímať potreby iných a starať o iných: láska, ktorú do nás vlieva Boh, nás pobáda starať sa o duchovné a fyzické zdravie druhých. 

Ak máme problémy s nadváhou (a nielen vtedy), skúsme myslieť na hladujúcich a hľadať možnosti ako pomáhať.

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2033-sobota-5-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3332-sobota-5-tyzdna-22

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3803-sobota-5-tyzdna-23 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.