Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Neh 8, 1-4a. 5-6. 7b-12, Lk 10, 1-12

Poľnohospodári, ale aj malí záhradkári sa snažia o čím najvyššiu úrodu.

Lenže čo z toho, ak nemá kto úrodu pozbierať. Pole plné úrody môže vyjsť navnivoč, keď nie je dostatok ľudí na zber.

Tento problém mal a aj má Pán Ježiš, preto volá: „Žatva je veľká, ale robotníkov málo. Preto proste Pána žatvy, aby poslal robotníkov na svoju žatvu!

Svet je Božia pole, kde je zasiata jeho láska cez jeho slovo, ale aj cez všetky dary prírody a vesmíru. Bez šíriteľov jeho slova a lásky je Božia láska nepoznaná.

Prečo je potrebná modlitba?

Modlitba môže zvýšiť našu lásku k Ježišovi Kristovi a tým aj našu túžbu šíriť Slovo a lásku v našom bezprostrednom okolí.

Buďme aj konkrétnejší ako:

Ježiš prišiel si ako ten, kto prináša pokoj, a povedal nám, aby sme pozdravili ľudí slovom pokoja, nie nepriateľstvom alebo odsudzovaním. Keď vojdete do niektorého domu, najprv povedzte: ‚Pokoj tomuto domu!‘ Nech cez nás prúdi jeho požehnanie, aby sa v našej prítomnosti iní cítili obdarení naším pokojom, aj keď by sme mali byť pre nich niekedy výčitkou svedomia.

Je tu zároveň povzbudenie od Ježiša, aby sme pri práci pre kráľovstvo dôverovali iba jemu. Pri tej práci nepotrebujeme nič, okrem jeho pomoci. Zdá sa, že to, čo robíme vo viere a láske, prináša len málo ovocia. Ak sme ľudia ktorí tvrdo pracujú pre Pána, nech nás to neznepokojuje, výsledky nechávajme na neho.

Turzovka, 5.10.2023

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1448-stvrtok-26-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2314-stvrtok-26-tyzdna-19

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3163-stvrtok-26-tyzdna-21  




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.