Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dt 10, 12-22, Mt 17, 22-27

Čim je niekto vyššie postavený, tým si musí dávať viac pozor na vyjadrenia a postoje.

Je rozdiel keď sa vyjadrí predstaviteľ štátu, Cirkvi, alebo sa niečo povie v krčme. Rovnako musí vážiť slova rodič, učiteľ, kresťan...

Na svoje vyjadrenia si dával pozor aj Pán Ježiš. V podobnej dileme, či sa majú platiť dane, alebo nie, evanjelista konštatoval: A nepodarilo sa im podchytiť ho v reči pred ľudom, ale žasli nad jeho odpoveďou a umĺkli. (Lk 20:26).

V dnešnom príbehu žiadali platiť dane od Pána Ježiša. Keď prišli do Kafarnauma, pristúpili k Petrovi vyberači dvojdrachmy a povedali: „Váš učiteľ neplatí dvojdrachmu?“ On vravel: „Platí.“ Peter obhajoval Pána Ježiša.

Ježiš  zvláštnym spôsobom daň zaplatil. Ježiš si dával pozor na slova a postoje, nielen pred farizejmi, ale pred celým ľudstvom; evanjelium sa stalo bohatstvom pre všetkých a pretože Ježiš nechcel byť revolucionárom, daň zaplatil a tým dal príklad aj nám. Kresťan by mal byť dobrým občanom.

Dne si pripomíname sv. Maximiliána Kolbeho. Neuctili by sme si ho, keby sa do koncentráku dostal pre svoje chyby. Preto je mučeník, lebo nevinne zomrel a dokonca položil život za spoluväzňa.

Turzovka, 14.8.2023

Pozrite tiež: https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3560-pondelok-19-tyzdna-22 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.