Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ex 33, 7-11; 34, 5b-9. 28, Mt 13, 36-43

Odveký problém: Kde sa zobralo zlo?

Nebudeme sa nad nim zamýšľať z filozofického, z biblického, či teologického pohľadu, ale fenomenologického, či antropologického.

Keď sa opýtam detí čo sa im viac páči, či to keď sa z nich kamaráti posmievajú urážajú, dokonca bijú, alebo sú k ním pozorní, láskaví; odpoveď je samozrejmá. Keď im poviem, aby sa oni varovali toho, čo sa im nepáči, prikývnu, ale...

Všetci sme radi, keď sú k nám iní dobrí. Vieme si predstaviť, akí by mali byť, ale...

Dnes nám k tejto problematike Pán Ježiš povedal: „Rozsievač dobrého semena je Syn človeka. Roľa je svet. Dobré semeno sú synovia kráľovstva, kúkoľ sú synovia Zlého. Nepriateľ, ktorý ho zasial, je diabol. Žatva je koniec sveta a ženci sú anjeli.

Čo poviete, da sa to aplikovať na naše srdce? Iste. Je v ňom aj kúkoľ, aj dobré semeno. Z iných kúkoľ nemôžeme vytrhať, to môžeme iba zo svojho srdca. Vlastne, môžeme iných ovplyvniť svojimi postojmi, správaním voči nim.

V prvom čítaní sme počuli, že Mojžiš ostával v stánku. A nielen on, jeho služobník mladík Jozue, Nunov syn, neodchádzal zo stánku. Preto sa stal veľkým vodcom národa a ovplyvnil mnohých.

To sa dá povedať i o dnešnom oslávencovi sv. Alfonzovi. Prekvapuje vás, že sa stal propagátorom adorácie?

Turzovka, 1.8.2023

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/436-utorok-17-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2637-utorok-17-tyzdna-20 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.