Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Zjavenia vo Fatime sú výzvou o modlitby a pokánie za pokoj vo svete. 

A svätý pápež Ján Pavol II. vysvetľuje: „Základom účinnosti tejto modlitby je Otcova dobrotivosť, ale aj sprostredkovateľská úloha samého Krista (porov. 1 Jn 2, 1) a pôsobenie Ducha Svätého, ktorý sa prihovára za nás podľa Božích plánov (porov. Rim 8, 26 – 27). Pretože my nevieme ani to, za čo sa máme modliť, ako treba (Rim 8, 26) a niekedy nie sme vypočutí, lebo zle prosíme (porov. Jak 4, 2 – 3).

Mária zasahuje svojím materinským príhovorom, aby podporila modlitbu, ktorú Kristus a Duch Svätý nechajú vytrysknúť v našich srdciach. „Modlitba Cirkvi je akoby podopieraná Máriinou modlitbou“ (KKC 2679). Ak Ježiš, Prostredník, je cestou našej modlitby, potom Mária, jeho najčistejší a najjasnejší odraz, nám túto cestu ukazuje.“

Povzbuďme sa k modlitbe spomienkami sestry Lucia, ktorá spomína na chvíle vo väzení takto: „Keď sme boli nejaký čas vo väzení… rozhodli sme sa, že sa pomodlíme ruženec. Hyacinta vzala medailónik, ktorý nosila na krku a požiadala jedného väzňa, aby ho zavesil na klinček na stene a kľačiac pred týmto medailónikom sme sa začali modliť. Väzni sa modlili s nami, ako vedeli; aspoň si kľakli. Keď sme sa ruženec domodlili, vrátila sa Hyacinta k oknu a plakala.

,Hyacinta, nechceš túto bolesť darovať Pánu Ježišovi?,‘ pýtala som sa jej. Najsvätejšia Panna nám totiž povedala, že máme tiež prinášať modlitby a obety ako zadosťučinenie hriechov proti Máriinmu Nepoškvrnenému Srdcu.

Chceli sme sa dohodnúť, na aký úmysel ich bude každý z nás obetovať. Jeden za hriešnikov, druhý za Svätého Otca, tretí ako zadosťučinenie za hriechy voči Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.

Poprosila som Hyacintu, aby si vybrala úmysel. ,Modlitbu obetujem na všetky úmysly, pretože sa mi všetky páčia,‘ povedala.“

Tieto úmysly sú aktuálne j dnes.

Viac na:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/826-fatimske-zjavenia

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1249-storocnica-fatimskych-zjaveni

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2141-fatimska-panna-maria-19 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.