Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dan 3, 14-20. 91-92. 95, Jn 8, 31-42

Interview s mladým Rakúšanom:

Bojovali by ste za slobodu proti agresorovi? On: Nie! Nech mi vládne kto chce, len aby som mal to, čo mám.

Kedysi v starom Ríme sa hovorilo: Táto luza potrebuje iba chlieb a hry (panem et circenses).

Zdá sa, že človek svoju existenciu niekedy zdegraduje iba na pôžitok. Napĺňa ho to? Zdá sa, že hej. Našťastie aj dnes sú ľudia, ktorí si vážia hodnoty. Tak to bolo aj v minulosti.

Sidrach, Mizach a Abdenago boli v babylonskom zajatí. Mohli sa aj oni dostať do pozície žiť pre pôžitok - patrili k vyššej triede. Pritom mohli byť sklamaní z Boha, že ich nezachránil, že babylonskí bohovia sú mocnejší. Oni sa však aj za cenu života odmietli klaňať modlám.

Pôžitkárstvo, myslieť iba na seba je hriech. Stvoriteľ nám dal dary , aby sme ich využívali pre iných. Viem, že to znie staromódne, preto si to povedzme inak: Je to degradácia človeka, návrat k živočíšnemu! Preto Pán Ježiš povedal: Každý, kto pácha hriech, je otrok. Už nie je človekom – korunou tvorstva, pozvaný k niečomu vyššiemu. Už nevládne nad vecami, je ich otrokom.

Turzovka, 29.3.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.