Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Hebr 13, 15-17. 20-21, Mk 6, 30-34

Neviem čo skôr, neviem, kde mi hlavy stojí – často počúvame.

Ako zvládať množstvo úloh, povinnosti. Asi je potrebná hierarchia hodnôt.

Niečo by nám mohlo naznačiť aj dnešné evanjelium. Apoštoli sa vracajú z prvej apoštolskej cesty. Apoštoli sa zišli k Ježišovi a porozprávali mu všetko, čo robili a učili. Ježiš im chce dopriať oddych a preto im povedal: „Poďte vy sami do ústrania na pusté miesto a trochu si odpočiňte.“ Lebo stále prichádzalo a odchádzalo mnoho ľudí a nemali sa kedy ani najesť. Odišli teda loďou na pusté miesto do samoty.

Ale videli ich odchádzať a mnohí sa dovtípili, kam. Pešo sa ta zbehli zo všetkých miest a predstihli ich.

Čo urobil Pána Ježiš? Keď vystúpil a videl veľký zástup, zľutoval sa nad nimi, lebo boli ako ovce bez pastiera. A začal ich učiť mnohým veciam.

Aká bola Ježišova hierarchia hodnôt u Ježiša, vidíme. A vieme aj to, že mnohí dokázali a stále dokazujú urobiť úžasne veľa veci. Možno na nich platí, čo poznamenala Viktória Montana v knihe Dom na skale: Ten, ktorý rozmnožil chleby, dokáže rozmnožiť aj čas. O mnohých ľuďoch to platí.

Čo tí, ktorí nemajú čo robiť? Sú aj takí? Možno. Žeby skutočne nemali čo robiť? Asi v hierarchii hodnôt postavili seba na prvé a jediné miesto. Myslia asi len na seba a nevidia čo by mali robiť.

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.