Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ef 3, 14-21, Lk 12, 49-53

Veľké osobnosti hovorili veľa o pravde a doteraz sú ich myšlienky citované.

Dosť často sa v nich hovorí, aké je ťažké prezentovať pravdu. Naši predkovia to veľmi jednoducho a presne vyjadrili porekadlom: Povedz pravdu, rozbijú ti hlavu.

Pravda je často dôvodom rozdelenia, ako to vyjadruje Pán Ježiš v dnešnom evanjeliu: Lebo odteraz sa päť ľudí v jednom dome rozdelí: traja proti dvom a dvaja proti trom. Rozdelia sa otec proti synovi a syn proti otcovi, matka proti dcére a dcéra proti matke, svokra proti neveste a nevesta proti svokre.“

Môže byť. Skúste pravdu prezentovať aj medzi najbližšími a je z toho „oheň na streche“. Prirodzene, my nie sme nositeľmi pravdy, môžeme sa aj mýliť, preto ju predkladáme skromne. Svoju „pravdu“ šíria tvrdo, podporovanú vulgárnymi výrazmi tí, čo ju najmenej poznajú. Vedci, ľudia, ktorí sa vyznajú v problematike zvyčajne citujú s úctou aj oponentov, skromne predstavujú výsledky svojho badania.

Nositeľom pravdy je Ježiš, ktorý sa vyjadril: „Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa.“ (Jn 14:6) A koľkí jej odporujú!

Preto ideme s Ježišom cestou života, poznávame pravdu a s láskou ju šírime.

Turzovka, 20.10.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.