Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Mich 5, 1-4a , alebo: Rim 8, 28-30 Mt 1, 18-23

Pred rokom mi na sviatok Narodenia Panny Márie volal pán: Bol som v kostole a tam sa dnes čítalo evanjelium o narodení Pána Ježiša.

- Lebo nemáme evanjelium o narodení Panny Márie!

Pán: Prečo potom slávime narodenie Panny Márie?

- nie všetko je v Písme. Na konci Jánovho evanjelia sa píše: „To je ten učeník, ktorý o týchto veciach vydáva svedectvo a toto napísal. A vieme, že jeho svedectvo je pravdivé. Keby sa to všetko malo dopodrobna opísať, myslím, ani na celom svete by nebolo dosť miesta na knihy, ktoré by bolo treba napísať že nestačili by všetky knihy aby sme napísali všetko o Pánu Ježišovi.“ (Jn 21:24-25) Preto Katolícka cirkev berie do úvahy aj tradíciu. Tá nemôže byť proti Písmu, ale z neho musí vychádzať.

Sviatok Narodenia Panny Márie sa oslavoval už v 6. storočí. Vieme to zo skutočnosti, že svätý Roman Sladkospevec (Melodista), žil v 6. storočí, ktorý zložil množstvo hymnov používaných v liturgii, zložil aj hymnus na dnešný sviatok.

Narodenie Panny Márie slávime preto, lebo by bez neho nebolo ani narodenia Pána Ježiša. Pán Ježiš nechcel len tak prísť z neba, ale chcel matku. Svoju matku nám dal za matku pod krížom a preto je samozrejme, že oslavujeme aj Narodenie Panny Márie! Tým si uctievame aj Pána Ježiša.

Turzovka, Klokočov, 7.9.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.