Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Kor 7, 25-31, Lk 6, 20-26

V týchto niekoľkých veršoch evanjelia sú uvedené štyri protirečenia: chudoba - bohatstvo; hlad - sýtosť; plač - smiech; a nenávisť - chválenie.

Samozrejme, brali by sme v týchto protikladoch druhú pozíciu: Bohatstvo, sýtosť, smiech, chválu.

Ježiš prevracia hodnoty, ktoré by sme normálne považovali za žiaduce. Žiada nás, aby sme si uvedomili, že nežijeme len preto, aby sme boli v tomto živote šťastní, ale mali by sme sa pýtať sami seba na hlbšiu hodnotu nášho života vo svetle toho, čo si môžeme priniesť do večného života.

Kresťanský pohľad na život nás učí, že by sme nezabúdali, že veci nemožno priniesť so sebou do večného života. Skôr si berieme so sebou len veci, ktoré sme rozdali – aj keby to bol len pohár vody daný v mene Ježiš (Mt 10:42).

Prosme Ježiša, aby nám pomohol vidieť, aký dar nám ponúka v blahoslavenstvách, napriek protichodným zdaniam.

Modlíme sa za všetkých, ktorí zažívajú chudobu, odmietnutie, odsúdenie alebo nepriateľstvo. Modlíme sa, aby sme v nich mohol vidieť to, čo vidí Ježiš, a uvažujem o tom, čo Ježiš chce, aby sme sa od nich naučili.

Turzovka, 13.9.2017




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.