Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ez 28, 1-10, Mt 19, 23-30

Nezabúdajme, že u starozákonného ľudu bolo bohatstvo znakom Božieho požehnania.

Chudobný sa v kontexte doby cítil odstrčený. Bohatí sa považovali za ľudí, ktorí robili všetko správne v Božích očiach a boli v jeho priazni a mali akoby isté miesto v nebi. Viď farizeji. 

Ježišove slová dnes počuté: Bohatý ťažko vojde do nebeského kráľovstva. Ba hovorím vám: Ľahšie je ťave prejsť cez ucho ihly, ako boháčovi vojsť do Božieho kráľovstva, tiež blahoslavenstva a podobenstvo o boháčovi a Lazárovi boli revolučné. Aj pre apoštolov šokujúce.

Je ľahké sa stotožniť s frustráciou apoštolov, pretože sa vzdali všetkého, ale stále nepochopili podstatu svojho poslania. A tak chápeme vyhlásenie Petra: „Pozri, my sme opustili všetko a išli sme za tebou. Čo z toho teda budeme mať?“

Ježiš jasne hovorí, že Božie cesty nie sú našimi cestami. Boh nesúdi podľa ľudských noriem. Rozhodnutia, ktoré urobíme pri nasledovaní Ježiša, budú odmenené spôsobmi, ktoré si nevieme predstaviť. 

Zamyslite sa nad časom, keď ste sa rozhodli hlbšie nasledovať Ježiša, porozprávajte sa s ním teraz o tejto skúsenosti. Je niečo v tvojom živote, čo potrebuješ odovzdať Pánovi, pre ktorého je všetko možné? Požiadajte Pána, aby vám pomohol zveriť to jemu.

Turzovka, 16.8.2022




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.