Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ez 12, 1-12, Mt 18, 21 – 19, 1,

Do Tenisovej školy priviedla stará matka malého vnuka.

Bol úplne iný ako predtým, bez nej. Odbehoval – babka mu tam niečo kúpila, potom išiel na autokary. Jeden z mnohých prípadov. Matky, staré matky by miesto svojich detí aj dýchali. Rozmaznávajú ich, všetko im vedia odpustiť. Nejdem tu teraz riešiť vhodnosť, alebo nevhodnosť takýchto postojov, ale poukázať na „mrhanie láskou“, či „rozmaznávanie láskou“.

Dá sa povedať, že Nebeský otec tak mrhá láskou a rozmaznáva nás? Asi, áno. Dnes sme počuli:

Preto sa nebeské kráľovstvo podobá kráľovi, ktorý sa rozhodol vyúčtovať so svojimi sluhami. Keď začal účtovať, priviedli mu jedného, ktorý bol dlžen desaťtisíc talentov. Ale pretože nemal skadiaľ vrátiť, pán rozkázal predať jeho aj jeho ženu aj deti i všetko, čo mal, a dlh splatiť. Vtedy mu sluha padol k nohám a na kolenách ho prosil: ‚Pozhovej mi a všetko ti vrátim.‘ A pán sa nad sluhom zľutoval, prepustil ho a odpustil mu aj dlžobu.

Tento veľkorysý kráľ môže byť obrazom Nebeského otca. Veď preto toto podobenstvo povedal Pán Ježiš. A tiež preto, aby sme aj my vedeli odpúšťať po vzore Nebeského otca, nie sedem ráz, ale sedemdesiatsedem ráz.

Turzovka, 11.8.2022 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.