Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 26, 7-9. 12. 16-19, Mt 11, 28-30

Nie je to čudné?

Ježiš povedal: „Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním. A my nechodíme za nim, lebo sa cítime unavení!

Jeden kolega spomína: Na Hromnice prišlo malé dievča ku mne až k ambone a nahlas hovorí: Ja chcem dobré sladké cukríky. Aj keď svätenie sviečok vie deti zaujať, predsa chcela niečo iné. Ako je to s nami, čo my chceme?

Dnešná doba je ako nezastavujúci sa kolotoč. Zo všetkých strán nás niečo manipuluje, niečo súri, niečo nám kradne čas. Niečo nám kradne seba samého. Nevieme, čo znamená ticho.

Boh má na chorobu dnešnej doby jeden účinný liek. Vraví, že jeho bremeno je ľahké. A dokonca jarmo príjemné.

Že sme žiadne pozvanie nedostali? „Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení.“ Tak poďme, my, ktorí sa namáhame a nevládzeme.

Skúsme sa pozrieť na seba do zrkadla. Vidíme unaveného alebo starosťami zavaleného človeka? Ak hej, prijmime pozvanie od Boha. Odovzdajme mu dnes každý jeden problém, ťažkú situáciu, hnev. Všetko, čo z nás robí človeka uponáhľanej doby. Zastavme sa a úprimne zanechajme starostí pred milujúcou náručou Boha.

Turzovka, 14.7.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.