Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 10, 5-7. 13-16, Mt 11, 25-27

Naše média píšu veľa o draftovaní našich mladých hokejistov na prvom a popredných miestach.

Popri športovom umení je vraj potrebné, aby mali suverénne vystupovanie. Vieme, že suveréni, dokonca drzí sa presadzujú nielen v športe, ale aj v šoubiznise, práci, politike...

A v evanjeliu čítame, že Ježiš povedal: „Zvelebujem ťa, Otče, Pán neba i zeme, že si tieto veci skryl pred múdrymi a rozumnými a zjavil si ich maličkým. Áno, Otče, tebe sa tak páčilo.

Čo s tým? Má to logiku?

Ježiš nechcel, aby sa jeho Cirkev podobala nejakej organizácii, politickej strane, firme, kde sú zvyčajne na prvých miestach tí, ktorí sa predierajú dopredu ostrými lakťami, dokonca podvodmi. Počuli ste o tom, žeby sa za pápeža niekto silou-mocou tlačil? To je iba vo filmoch. Robia si predvolebnú kampaň biskupi, kňazi? Za každú cenu sa držia vo svojich úradoch? Ak sa stane taký príklad, vidíme, že tu niečo nesedí! A vieme koľko zla, aké rozdelenie to na Slovensku spôsobilo.

A ktorý múdry otec, matka by podporovali to svoje dieťa, ktoré utláča ostatné? Skôr ich to bolí! Tak robí aj Nebeský otec.

Preto Pán Ježiš zvelebuje Boha a konštatuje: Áno, Otče, tebe sa tak páčilo.

 Turzovka, 13.7.2022




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.