Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Prís 2, 1-9, Mt 19, 27-29

Ak ideme dopredu niečo za sebou nechávame.

Nie je možné ísť dopredu bez toho, aby sme niečo nestrácali. Ak sa začnem venovať nejakej práci, musím zanechať množstvo iných, ak zoberiem do ruky nejakú knihu, opúšťam milióny iných... Napredovať znamená strácať, ale tiež nachádzať niečo nové.

Nasledovať Ježiša znamená zanechať niečo iné, napríklad hriech, neresti, iné postoje... Samozrejme človek sa pozerá späť. Nečudujeme sa, že Peter povedal Ježišovi: „Pozri, my sme opustili všetko a išli sme za tebou. Čo z toho teda budeme mať?“ Vyzerá to dosť drzá otázka, spochybňujúca Ježišove nasledovanie. Ale je úprimná. Klaďme si ju aj my. Ináč naše nasledovanie Ježiša – kresťanstvo nebude plnohodnotné.

Možno nasledovaním Ježiša mnoho strácame, ale zanechávame zbytočnosti, aby sme našli veci vznešenejšie.

Dnes je sviatok svätého Benedikta z Nursie, jedného z otcov mníšskeho života v západnom svete. Jeho príklad je stále pokladom múdrosti a zdravého rozumu, ako radikálne nasledovať Ježiša. Svojim plnohodnotným nasledovaním Ježiša dal pečať dokonca celej Európe a cez Európu celému svetu. Európa potrebuje jeho príklad a orodovanie, ako nikdy predtým. Modlíme sa za všetkých, ktorí sú inšpirovaní svätým Benediktom a jeho spôsobom života, za všetkých, ktorí sa snažia nasledovať Ježiša.

Turzovka, 11.7.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.