Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 6, 1-8, Mt 10, 24-33

Bojovať za Boha?

Je to potrebné? Pozor, nie je to bojovanie v mene Boha! To by bol islamizmus, ktorý robí v mene Alaha množstvo zla vo svete. Bolo by to šírenie viery ohňom a mečom, čo sa objavovalo v minulosti aj v našej Cirkvi, čo nemá nič spoločne s Ježišovou láskou.

Ide o boj za Boha. V akom zmysle? Dvojakom. 1. Bojovať so sebou, premáhať sa. 2. Bojovať za šírenie viery

  1. Bojovať so sebou, premáhať sa

– To je vlastne askéza. Práca na sebe. Patrí tu pôst, sebazapieranie, almužna, dobré skutky... To, čomu sa viac venujeme v pôstnom období. Samozrejme nemali by to byť aktivity iba pôstneho obdobia.

  1. Bojovať za šírenie viery

 - To je šírenie evanjelia. Základ dávame tým, čo je popísané v bode 1. Následne je to svedectvo viery. Apoštolom po trojročnej formácii prikazuje ísť medzi ľudí a hlásať evanjelium. Čo vám hovorím vo tme, hovorte na svetle, a čo počujete do ucha, rozhlasujte zo striech.

Je to boj? Zdá sa, že hej. Ako ináč vysvetliť Ježišove slová: Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu. Skôr sa bojte toho, ktorý môže i dušu i telo zahubiť v pekle.

Nie sú to však militantné výzvy! Ježiš hovorí, že ich posiela ako baránkov medzi vlkov, s jednoduchosťou holubíc...

Nie je to odkaz iba pre apoštolov. Aj pre nás platí: Každého, kto mňa vyzná pred ľuďmi, aj ja vyznám pred svojím Otcom, ktorý je na nebesiach. Ale toho, kto mňa zaprie pred ľuďmi, aj ja zapriem pred svojím Otcom, ktorý je na nebesiach.“

Je to boj za Boha? Nemusíte to tak brať. Berte to ako boj o záchranu človeka!

Turzovka, 9.7.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.