Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Oz 10, 1-3. 7-8. 12, Mt 10, 1-7

Zdá sa, že platí:

„Ťažké časy vytvárajú silných mužov. Silní muži vytvárajú dobré časy. Dobré časy vytvárajú slabých mužov. A slabí ľudia vytvárajú ťažké časy (G. Michael Hopf, Those Who Remain - Tí, ktorí ostávajú)". Je to typický circulus vitiosus (začarovaný kruh). Presne to pasuje na starozákonný ľud.

Ozeáš, analyzuje situáciu v národ: Čím mal hojnejšiu úrodu, tým viac oltárov nastaval, čím bola jeho krajina bohatšia, tým honosnejšie modly zdobieval.

Ozeáš preto tvrdo, prorocky napomína ľud: Zničená bude Samária, jej kráľ je ako trieska na vode. Spustošené budú výšiny bezbožnosti, hriech Izraela. Tŕnie a bodľačie bude rásť na ich oltároch. Vtedy povedia vrchom: „Prikryte nás!“ A kopcom: „Padnite na nás!“

Aké sú dnešné časy? Možno platí: Čím mal hojnejšiu úrodu, tým viac oltárov nastaval, čím bola jeho krajina bohatšia, tým honosnejšie modly zdobieval. Od dobroty nevedia čo robiť. Možno.

Podstatná je tu Ježišov výzva: ‚Priblížilo sa nebeské kráľovstvo.‘

Turzovka, 7.7.2022 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.