Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 16, 1-10, Jn 15, 18-21

Je v móde venovať sa marginalizovaným skupinám.

Často sa to zneužíva na presadenie pochybných skupín do spoločenského života.

Ježiš nám jasne a otvorené hovorí: Keby ste boli zo sveta, svet by miloval, čo je jeho, ale preto, že nie ste zo sveta, že som si vás ja vyvolil zo sveta, svet vás nenávidí.

Nasledovať ho znamená tiež zdieľať jeho osud, byť odmietnutý a dokonca nenávidený „svetom“, pretože naše hodnoty sú iné ako hodnoty „sveta“. 

Necítime sa aj my marginalizovaní – teda na okraji spoločnosti? Sme na okraji? Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že nie. Veď je nás väčšina. Viete si predstaviť, čo by vystrájala politická strana, keby mal toľko percent vo voľbách?

Predsa sme na okraji spoločnosti. Skúste sa angažovať v ochrane života a hneď to pocítite. Vyhlásia vás aj za homofóba roka. Sledujte nejakú diskusiu o hodnotách života. Prizvú tam niekoho s kresťanskými postojmi?

Nemali by sme sa cítiť zakomplexovanými. Naopak, malo by nás to viesť k hrdosti, že sme Ježišovými. Odkazuje nám: Ak vás svet nenávidí, vedzte, že mňa nenávidel prv ako vás. Lebo sluha nie je väčší ako jeho pán. Premýšľame nad týmito slovami, keď uvažujeme o zložitosti života a výzvach, ktorým čelíme v dnešnom svete. 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.