Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 11, 1-18, Jn 10, 1-10

Podobenstvo, skôr obraz, ktorý nám vyrozprával Pán Ježiš sme porozumeli, aj keď už nežijeme v období pastierov a mladá generácia sa s nimi nestretla. 

Úplne chápeme, že zbojník nevchádza do ovčinca bránou, ale prelieza inokade, že kto vchádza bránou je pastier oviec a tomu vrátnik otvára a ovce počúvajú jeho hlas. Aj tomuto rozumieme: Zlodej prichádza, len aby kradol, zabíjal a ničil. To je samozrejme, lebo jemu ide iba o zisk, nemá vzťah k ovciam.

Ako to však aplikovať na náš život? Ako chápať vetu: Ja som brána. Kto vojde cezo mňa, bude spasený; bude vchádzať i vychádzať a nájde pastvu. Aj samotný evanjelista konštatuje Ježiš im to povedal takto obrazne, ale oni nepochopili, čo im to chcel povedať.

Je to niečo podobné ako keď Ježiš povedal: „Ja som cesta, pravda a život“. Vychádza mi to tak, že máme počúvať Pána Ježiša. To je to - ovce počúvajú jeho hlas. To je Božie slovo, svedomie, prikázania.

A táto veta: Kto vojde cezo mňa, bude spasený; bude vchádzať i vychádzať a nájde pastvu, by mohlo znamenať, že pozeráme na svet očami Pána Ježiša. Uzatvárať sa pred „zbojníkmi“ – náukou , príkladom, čo nás demoralizujú. Otvárať sa pre Ježiša. To je už meditácia, uvažovanie, žitie s Ježišom.

Turzovka, 9.5.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.