Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

 Sk 6, 8-15, Jn 6,22-29

Našou spoločenskou scénou (a nielen našou), otriasajú rôzne kauzy.

Badáme prekrúcanie skutočnosti, šírenie výslovných lží. Je to dnešný trend? Vôbec nie.

V prvom čítaní sme počuli, že proti Štefanovi podstrčili mužov, ktorí hovorili: „Počuli sme, že hovoril rúhavé slová proti Mojžišovi a proti Bohu.“ A zahrali na najcitlivejšiu strunu, na vieru, náboženstvo, ktoré hralo v ich živote dôležitú rolu. Falošní svedkovia tvrdili: „Tento človek neprestáva hovoriť proti svätému miestu a proti Zákonu. Počuli sme, ako hovoril, že Ježiš, ten Nazaretský, zborí toto miesto a zmení obyčaje, ktoré nám odovzdal Mojžiš.“

Toto spôsobilo, ako vieme, smrť sv. Štefana. Neprekážalo im, že všetci, čo sedeli vo veľrade, uprene naňho hľadeli a videli, že jeho tvár je ako tvár anjela. A Štefan sa takým nielen javil, ale aj bol.

Čo robiť, aby sme neboli v pozícii sudcov Štefana, skôr v pozícii Štefana, alebo aspoň ochrancami „štefanov“? Pán Ježiš to povedal takto: Nezháňajte sa za pominuteľným pokrmom, ale za pokrmom, ktorý ostáva pre večný život, a ten vám dá Syn človeka.

Turzovka, 2.5.2022 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.