Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 4, 1-12, Jn 21, 1-14

Celý štáb odborníkov sa venuje politikovi, aby dosiahol víťazstvo vo voľbách a aby si následne svoje postavenie udržal.

U niekoho vypichnú ráznosť, istotu u iného sociálne cítenie, ľudskosť...

Ako to bolo u Pána Ježiša? Samozrejme žiaden štáb nemal. U neho to bola ľudskosť samozrejmosťou, prirodzenosťou, jeho celoživotné poslanie. Ľudskosť Pána Ježiša sa prejavuje v najrozmanitejších situáciách. Napríklad vo vzťahu k deťom,  v zázrakoch v prospech ľudí, empatia k chorým...

Ako hodnotíte Ježišov postoj k stolovaniu, kde sa javí príliš ľudský?  Rozmnožuje chleby, prvý zázrak urobí na svadbe, chodí na hostiny – čo mu oponenti vyčítajú, s apoštolmi sa lúči pri večeri. Prekvapujúco po zmŕtvychvstaní dvakrát stoluje s apoštolmi, v Emauzách s učeníkmi.

Dnes sme počuli: Keď apoštoli vystúpili na breh, videli rozloženú pahrebu a na nej položenú rybu a chlieb... Ježiš im povedal: „Poďte jesť!“... Ježiš pristúpil, vzal chlieb a dával im; podobne aj rybu.

Prečo jedenie s učeníkmi? Veď po zmŕtvychvstaní by sme očakávali iné informácie, iné aktivity ako jedenie!

Aby ukázal, že je „človek“ a nie duch (Lk 24, 40), niektorí hovoria, že poukazujú na Eucharistiu – najmä u emauzských učeníkoch. Iste je v tom aj to, že pri stolovaní sa človek dobre cíti, prehlbuje vzťahy, vytvára rodinnú pohodu. A to chce Pán Ježiš a to odkazuje aj nám ako testament.

Turzovka, 22.4.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.