Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 49, 1-6, Jn 13, 21-33. 36-38

Čudné veci sa tu dejú.

Nezdá so vám toto divné? Judáš je pred všetkými odhalený ako zradca Pána Ježiša, uteká z miestnosti, sledovaný prekvapenými pohľadmi všetkých prítomných. A nik z apoštolov ho nezastaví. Zvláštne je aj to, že do toho trápneho ticha keď Judáš odišiel, Pán Ježiš hovorí: Teraz je Syn človeka oslávený a v ňom je oslávený Boh.

Ako tomu rozumieť? Ako to Pán Ježiš mienil?

Sú aj takí ľudia, ktorí vo všetkom dokážu nájsť niečo kladného. Aj v najväčšom maléri nájdu nejakú dobrú stránku. Každé zlo podľa nich nesie so sebou niečo dobrého.

Pán Ježiš koná vo večeradle podobne. Miesto náreku, ako sa sklamal v učeníkovi (možno vo všetkých) ukazuje, ako táto zrada, ako aj Pilátova justičná vražda, bude nakoniec k Božej oslave.

A naozaj bola. Veď poznali by sme dnes Pána Ježiša, bolo by dnes vo svete kresťanstvo, keby nebolo tejto zrady a justičnej vraždy? Kto by bral vážne reči rabína z Nazareta, keby nebol svoju lásku k človeku i k Otcovi dosvedčil svojou ochotou zomrieť za lásku, zamrieť za pravdu.

Pravda, podlá nášho gusta by sa nám viac páčilo, keby Boh oslávil svojho Syna zázračným zachránením z rúk vrahov a zradcov. Ale Boh ho oslávil tým, že mu dal nový život, že zmenil, povedané slovníkom Jána evanjelistu, temnotu na svetlo, že urobil všetko nové. Nové vzťahy, nové hodnoty.

Turzovka - Dom sv. Jozefa, 12.4.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.