Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Jer 11, 18-20, Jn 7, 40-53

Už ste sa „popálili“?

Konali ste niekomu dobro, mali ho radi a ukázalo sa, že vás iný využíval, hlboko sklamal, dokonca zradil. Stáva sa!

Prorok sa sťažuje: Bol som ako krotký baránok, vedený na zabitie; nevedel som, že stroja proti mne úklady: „Vytnime strom v jeho miazge, vykoreňme ho zo zeme živých, nech sa už ani nespomenie jeho meno!“

Čo robiť ak sa vám to stalo? Plakať? Netreba. Nie vy ste na tom zle! Chudákom je ten, kto koná takto nečestne. On sa znehodnocuje!

Ako sa s tým vysporiadať? Prorok dáva odpoveď: Ale ty, Pane zástupov, súdiš spravodlivo, ty skúmaš srdce i zmýšľanie, nech uvidím na nich tvoju pomstu, veď tebe som postúpil svoj spor.

Nebuďme len v trpnej pozícii! Dôležité je nasledovať Nikodéma. Dnešné evanjelium: Jeden z nich, Nikodém, ten, čo predtým prišiel k Ježišovi, im povedal: „Odsúdi náš zákon človeka prv, ako by ho vypočul a zistil, čo urobil?“ Pre Nikodéma to nebolo jednoduché. Bol jediný v Knesete, ktorý bol za spravodlivosť, zastal sa Ježiša.

Ak sa zastaneme nespravodlivo prenasledovaného, zastaneme sa samotného Pána Ježiša. „Čo ste urobili jednému z týchto... mne ste urobili“ – povedal.

Dobrá je aj taká maličkosť – neohovárať, ale zastať sa, alebo aspoň mlčať.

Turzovka, 2.4.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.