Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dan 3, 25. 34-43, Mt 18, 21-35

V pôste (i advente) sú čítania vyberané tematicky.

Nie ako v období cez rok, kde sa čítania i evanjelia čítajú viac-menej kontinuálne. V pôste sa tieto texty sa navzájom dopĺňajú. Dnešné zároveň ukazujú na rozdiel Starého a Nového zákona.

V Novom zákone Ježiš nekompromisne žiada odpúšťať. Dokonca vždy. Sedemdesiatsedem je v Biblii číslo nekonečnosti. Ježiš hovorí, že odpustenie od Boha nutne vyžaduje odpustenie ľuďom. Dal to aj do Otčenáša: Odpusť nám naše viny ako aj my odpúšťame svojim vinníkom.

Neviem si ani predstaviť, žeby Daniel prosiaci o odpustenie, sľuboval Bohu, že odpustí tým, ktorý ho zajali. Daniel sa modlí: prijmi nás skrúšených srdcom a ponížených duchom, odvoláva sa na zásluhy patriarchov a prosí o odpustenie hriechov pre celý národ. Zároveň sľubuje nápravu: A teraz ťa chceme nasledovať celým srdcom, a s bázňou hľadáme tvoju tvár. Ježiš ako podmienku odpustenia kladie odpustenie „spolusluhom“.

Nezabúdajme, sme ľudom Nového zákona!

 Turzovka – Dom sv. Jozefa. 22.03.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.