Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Pt 1, 10-16, Mk 10, 28-31

Máme radi protiklady.

Využívajú sa v umení, používajú ich rečníci, objavuje sa aj v ľudovej slovesnosti. Napríklad v rozprávkach je bežné, že ten slabý sa stane silným, odstrkovaný princom...

Ježiš zakončil poučovanie o bohatstve vetou, protikladom medzi prvým a posledným: A mnohí prví budú poslednými a poslední prvými.

Je to len rečnícka ozdoba, alebo vyjadrenie nejakej pravdy, reality? Táto veta zaznela po tom, čo Peter pripomenul Majstrovi, že oni všetko opustili: Pozri, my sme opustili všetko a išli sme za tebou.

Do akej pozície sa tým apoštoli dostali? Určite neboli prví čo sa týka spoločenského postavenia. Možno povedať, že nasledovaním „potulného kazateľa“ sa dostali na koniec spoločenského rebríčka. Veď to bolo v spoločnosti, ktorá považovala bohatých za Bohom požehnaných a vážených. A tak je to v každej spoločnosti.

Ježiš apoštolom sľubuje, že sa dostanú na prvé miesto, sľubuje stonásobne viac; teraz, v tomto čase, domy, bratov, sestry, matky, deti i polia, hoci s prenasledovaním, a v budúcom veku večný život.

Viem, vyzerá to zištne, ak nasledujeme Ježiša, ale prečo by sme sa mali vyhýbať šťastiu, dokonca večnému?

Turzovka - Dom sv. Jozefa, 1.3.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.