Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Jn 3, 11-21, Jn 1, 43-51

Je zaujímavé, ako sa mnohí ľudia zdieľajú na sociálnych sieťach.

Dávajú si tam fotky, kde boli, čo varili, akú chorobu majú, že sú v nemocnici... Pre niektorých je to aj priestor na požalovanie sa na opustenosť, na sklamanie z ľudí...

Všimnime si „žalovanie sa zo sklamania“. Pritom by to malo byť dosť samozrejme, veď život nám prináša rôzne ťažkosti, dokonca by sme mali byť na to zvyknutí.

V prvom čítaní apoštol Ján píše: Bratia, nedivte sa, ak vás svet nenávidí. Pozor, nie preto, že sme niečo zlé urobili. Apoštol pokračuje: My vieme, že sme prešli zo smrti do života, lebo milujeme bratov. Predpokladá, že sme nenávidení napriek tomu (či preto?), že sme dobrí. Podobne píše Peter: „Len nech nik z vás netrpí ako vrah alebo zlodej alebo zločinec alebo sliedič. (1Pt 4:15). A dodáva: „Kto však trpí ako kresťan, nech sa nehanbí, ale nech oslavuje Boha“. (1Pt 4:16)

Takže sklamania z ľudí by sme mali dávať nie na sociálne siete, ale Bohu. Ako? Môže nám pomôcť veta dnešného evanjelia. Ježiš hovorí Natanaelovi: „Videl som ťa prv, ako ťa Filip zavolal, keď si bol pod figovníkom.“ Ježiš nás vidí.

Nestačí to? Malo by!

Turzovka, 5.1.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.