Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Nm 24, 2-7. 15-17d, Mt 21, 23-27

Zamyslenie Keď človek niekam cestuje do zahraničia, popri balení svojich vecí myslí aj na to, že si potrebuje zobrať občiansky preukaz alebo pas. Keď príde chvíľa, preukážeme sa dokladom a môžeme cestovať ďalej.

Ukázali sme svoju legitimáciu – platnosť, kde sú naše iniciály a naša fotografia. Keď je všetko v poriadku, človek sa teší a môže cestovať ďalej. Ak nie je všetko v poriadku, pýtame sa ako, sa to mohlo stať? Kde som vlastne urobil chybu? Prečo som si to doma neskontroloval? Prečo som to až teraz zistil?... Legitimácia – slovo nad ktorým dnes môžeme uvažovať.

Aká je moja legitimácia pred Bohom. Možno sa pýtajme, ako ma dnes Boh vníma? A ako ja vnímam Boha? Veľkňazi a starší ľudu sa pýtali Ježiša: „Akou mocou toto robíš? A kto ti dal túto moc?“ Ježiš nikomu nemusí ukazovať svoju legitimáciu, zdôvodňovať alebo preukazovať svoj pôvod alebo poslanie, ale On chce všetko robiť nie pre seba, ale pre naše dobro a slávu Nebeského Otca.

Veľkňazi a starší boli zahľadení do seba, videli v sebe akúsi samoľúbosť. Jeden duchovný spisovateľ sa vyjadruje o ľudskej samoľúbosti a ješitnosti takto: „Každý, aj ten najpokornejší, si o sebe myslí viac a lepšie ako ten najlepší kamarát, známy alebo fanúšik. Slávu, komplimenty, chváloreči od ľudí nevpúšťaj do svojho vnútra, lebo oni ti vytvoria ilúziu o tebe. A ilúzie sa časom zrútia a spôsobia len bolesť.“

Ján Krstiteľ ohlasoval: „Pripravte cestu Pánovi, vyrovnajte chodníky.“ Je to výzva pre nás. Nie žiť v ilúziách, ale v realite nášho života, nie v senzáciách, ale v Božej blízkosti. Predsavzatie Prosme dnes Ježiša o jednoduché, čisté a pokorné srdce.

http://www.rkctatry.sk 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.