Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 25, 6-10 a, Mt 15, 29-37

Chlebová otázka bola vždy problémom, či nás je vo svete jedna miliarda, alebo 7,753 miliárd (r. 2020).

Je u nás problémom? V Rakúsku je 300 druhov chleba. Niekde som našiel, že u nás 50 druhov! Pečenie a varenie najrozmanitejších pokrmov sú najsledovanejšie relácie.

Za čias Pána Ježiša nebol taký blahobyt! Ježiš nikdy ľudí „nenecháva ísť hladných“. Rozmnožil chlieb pre telo, ale rozmnožuje aj chlieb pre dušu. Vie, že je pred nami dlhá cesta (do Nebeského kráľovstva) a nechce, aby sme sa unavili. Sýti nás do sýtosti svojou Láskou, pretože je to najdôležitejšia ľudská potrava a zdroj sily. Jeho Láska nemá hranice – je jej toľko, koľko svet potrebuje. To všetko sa odohráva v „pustatine“, v ktorej sa nachádza človek pre svoju skazenosť a sebectvo.

Ježiš rozmnožil chleby na základe nesebeckosti chlapca, ktorý dal trochu, ale všetko čo mal. Symbolické. Ak dáš málo, ale všetko čo máš, stane sa z toho dar pre mnohých!

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 1.12.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.