Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Rim 6, 12-18, Lk 12, 39-48

Jeden pán sa sťažuje na nezodpovednosť susedov.

Opravujú panelák a traja majitelia bytu neplatia fond oprav. Zvýšili sa náklady na opravu a oni majú hlavu v smútku. Musia platiť aj za nezodpovedných. Nezodpovednosť iných nás nielen rozčuľuje, ale spôsobuje veľké problémy pre ostatných.

Nezodpovednosť pranieroval aj Pán Ježiš v podobenstve kde hovorí o nesvedomitom sluhovi, ktorý si v srdci povedal: ‚Môj pán voľajako nejde,‘ a začal by biť sluhov a slúžky, jesť, piť a opíjať sa, pán toho sluhu príde v deň, keď to najmenej čaká, a v hodinu, o ktorej nevie, oddelí ho a dá mu podiel medzi nevernými.

Máme nezodpovedných a nesvedomitých ľudí nechať tak a čakať kým ich Boh oddelí a dá im podiel medzi nevernými?

To určite nie, je treba robiť všetky právne kroky, aj keď je to zdĺhavé a vymožiteľnosť práva je u nás chabá. Je to aj pre dobro tých, ktorí sú nezodpovední, aby sme im pomohli spamätať sa.

Toto podobenstvo je však v prvom rade pre nás. Vidíme ako bolí nečestnosť a nezodpovednosť. Je to výzva pre nás, aby sme boli zodpovední. Aj voči ľuďom aj voči Bohu, ktorý nám dal množstvo darov, lebo: Kto mnoho dostal, od toho sa bude mnoho požadovať, a komu veľa zverili, od toho budú viac žiadať.“

Turzovka, 20.10.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.