Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ezd 1, 1-6, Lk 8, 16-18

Na pologuli, ktorá je odvrátená od Slnka, tisíce reflektorov pretínajú tmu, lebo človek sa tmy bojí, nevie sa v nej orientovať.

Vytvára tým svetelný smog, ktorý je škodlivý pre neho i prírodu.

Nočná tma je symbolom duchovnej tmy. A Ježiš prišiel na svet, aby nám bol svetlom. Toto svetlo nie je to skryté. Ježiš sa stal svietnikom, ktorý bol vyzdvihnutý na drevo kríža. Prináša svetlo do našej temnoty. Pán Ježiš chce, aby sa jeho svetlo šírilo ďalej a nebolo pod posteľou. K tomu si povolal apoštolov a teraz má kresťanov.

Skutočný problém je, či ste vy a ja ochotní venovať pozornosť tomu, čo Ježiš hovorí, a túžiť žiť poľa toho čo počujeme. Nie vždy pochopíme všetko, čo hovorí, ale postupom času, keď sa mu naše srdcia otvoria, príde viac svetla. Duch Svätý pôsobí v našich srdciach, ak naše srdcia túžia poznať viac Ježiša a následne uvádzame do praxe to, čo sme počuli a pochopili. Potom nasleduje hlbšie porozumenie a produktívnejší život! 

Otvorme svoje srdcia Ježišovmu učeniu a otvorme svoj život tomu, aby cez nás bolo vidieť jeho svetlo.

Otče, prosím o tvojho Ducha poznania, aby som ťa mohol lepšie spoznať. Uznávam, drahý Otče, že mojou úlohou je hľadať stále hlbšie poznanie tvojej vôle, porozumieť jej a uvádzať do praxe každý deň pravdu, ktorej rozumiem. Verím, že keď budem vnímavý a poslušný tvojim slovám, otvoríš mi srdce, aby som plnšie poznal teba a tvojho Syna a tým pravdu. V Ježišovom mene o to prosím.

Turzovka, 20.9.2021




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.