Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Joz 24, 1-13, Mt 19, 3-12

Sociálne siete sú nevyčerpateľným zdrojom všelijakých hlúposti.

Niekedy možno aj dobrých informácií. Túto posúďte: Rodina si zobrala psa z útulku. Celé noci nespal. Podľa psychológa (aj psy majú psychológov) preto, lebo sa bál, že ho majitelia dajú opäť preč. No, neviem či to tak pes chápe.

Každopádne, u ľudí to tak je. Chcú mať istotu! Detí sa preto radi hrajú na schovávačku, lebo sa chcú ubezpečiť, že rodičia ich budú hľadať. Nielen deti, každý človek má rád istotu a chce ju. Najmä v rodine.

Písmo sväté píše, že Boh stvoril človeka ako muž a ženu. Ježiš na základe toho zdôraznil: ‚Preto muž opustí otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele‘? A tak už nie sú dvaja, ale jedno telo. Čo teda Boh spojil, nech človek nerozlučuje. Mala by byť u nich istota a vernosť.

Vernosť nielen v manželstve, ale vôbec vo vzťahoch (i rehoľných), je stále (možno viac ako kedykoľvek predtým) nedostatkovým tovarom. Je to škoda, pretože je to niečo nevyhnutné pre normálny vývoj a existenciu človeka.

Darí sa nám, keď žijeme v atmosfére dôvery a keď sme sami verní. Vzdať sa vernosti znamená vzdať sa rozvoja. Žiaľ, nikto z nás nie je úplne verný - stále sa to učíme - ale stojí za to sa to ďalej učiť. Vernosť si vyžaduje aj silu a tí, ktorí sa cítia milovaní, sú toho schopnejší. Preto by sme v prvom rade mali hľadať silu byť verní Bohu a vyprosiť si od neho lásku, ktorá bude zdrojom našej vernosti voči druhým.

Turzovka - Dom sv. Jozefa, 13.8.2021




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.