Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dt 6, 4-13, Mt 17, 14-20

Za mojich kaplánskych čias, prišla za mnou matka s veľkým bôľom a plačom.

Jej syn na vojenskom cvičení Vltava premrzol v tanku tak, že upadol do bezvedomia a bol v kritickom stave. Poznal som dobre túto rodinu. Najstarší syn bol v seminári, ďalší traja synovia, i dcéra, chodili do kostola aj v týždni. Bolo to pred sv. omšou. Matke som povedal: „Budem za neho obetovať sv. omšu. Nebojte sa, Jurko, bude zdravý.“ Cítil som, že to nehovorím len tak na útechu, ako sa zvykne hovoriť, ale že je to pravda. V lete som bol potom preložený do inej farnosti a Juraj už bol v mužstve s ktorým som hral rozlúčkový zápas. Niečo podobne sa mi stalo ešte v jednom prípade. Samozrejme účinok sv. omše nezávisí iba od kňaza, aj od viery tých, ktorí sa pri nej modlia. A tak máte asi mnohí podobné skúsenosti.

Akú máme vieru? Každopádne mne patria slova Pána Ježiša, ktoré adresoval učeníkom: „Neveriace a skazené pokolenie, dokiaľ budem s vami? Dokedy vás mám ešte trpieť?

Rád by som mal takú vieru, akú spomína Pán v dnešnom evanjeliu: Ak budete mať vieru ako horčičné zrnko a poviete tomuto vrchu: ‚Prejdi odtiaľto ta!‘ – prejde. A nič vám nebude nemožné.

Preto uvažujem o tých prípadoch vypočutia čo to bolo? Intuícia, náhoda, vnuknutie...? Viera, ktorá sa spomína v dnešnom evanjeliu? Neviem. Ale radi by sme mali vieru, akú od nás očakáva Pán. Dá sa získať – vybudovať? Túto otázku nechám otvorenú. Neviem na ňu odpovedať.

Turzovka, 7.8.2021




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.