Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Nm 12,1-13, Mt 14, 22-36

Pred rokmi jeden môj pán kaplán v súvislosti s dnešným prvým čítaním kázal: „Mnohí ohovárajú v rodine, alebo s kamarátkou. Ospravedlňujú sa, že to ostáva iba v rodine, medzi nimi.“

Je otázne či to ostáva len v rodine, alebo medzi kamarátkami. Hovorí sa, že každá žena (možno to platí aj o mužoch) má ďalšiu kamarátku a tak sa klebety šíria.

Dnes sme počuli: Mária a Áron hovorili proti Mojžišovi pre jeho etiopskú ženu. Vraveli: „Vari len s Mojžišom hovoril Pán? A nehovoril aj s nami?“ Bolo to možno len v rodine. Ale Boh to počul. Keďže Mojžiš bol najpokornejším človekom zo všetkých ľudí, čo žili na zemi, asi by sa ponad to povzniesol, ale zasiahol Boh a zastal sa ho. Tvrdo poučil Árona, Máriu i nás!

Pripomeňme si známu myšlienku: Kresťan by mal byť ako včela. Sadá po kvetoch a prináša med. Nie ako mucha. Sadá po odpadkoch, otravuje ľudí a roznáša infekcie.

 Turzovka - Dom sv. Jozefa, 3.8.2021




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.