Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ex 34, 29-35 , Mt 13, 44 – 46

Hovorí sa, najväčší dar je zdravie.

Vinšujeme si ho, hovoríme: Len aby sme to zdravie mali, ostatne príde. Zdravie, zdá sa, považujeme za naj poklad. Je to skutočne tak?

Ak len trochu sledujete okolie, správy, sociálne siete, tak ani zďaleka to nezodpovedá realite. Protestuje sa proti opatreniam, ktoré chránia naše zdravie. A tých útokov proti očkovaniu (to by sme možno chápali, mnohí naleteli na propagandu). Koľkí fajčia, pijú, ničia si život drogami, žijú nezdravo! Zdravie vôbec nie je našim pokladom!

Čo je teda našim pokladom? Pre mnohých je to sebectvo (prejavované vo falošnej slobode), ktoré nevedia ovládať a ničí ich. Pokladom sám sebe?!

Pán Ježiš nám k tomu hovorí: Nebeské kráľovstvo sa podobá pokladu ukrytému v poli. Keď ho človek nájde, skryje ho a od radosti z neho ide, predá všetko, čo má, a pole kúpi.

Nebeské kráľovstvo sa podobá aj kupcovi, ktorý hľadá vzácne perly. Keď nájde veľmi cennú perlu, ide, predá všetko, čo má, a kúpi ju.

Tým pokladom by pre nás malo byť „Božie kráľovstvo“. Ale čo je to? Najkrajšiu definíciu toho kráľovstva zachytil apoštol Ján vo svojom evanjeliu: „Ako mňa miluje Otec, tak ja milujem vás. Ostaňte v mojej láske! Ak budete zachovávať moje prikázania, ostanete v mojej láske, ako ja zachovávam prikázania svojho Otca a ostávam v jeho láske. Toto som vám povedal, aby vo vás bola moja radosť a aby vaša radosť bola úplná (Jn 15,9-11). My môžeme Ježišove slová zhrnúť takto: Božie kráľovstvo, to je láska a radosť v Bohu. Však je to ďaleko od sebectva!

Podvysoká, Turzovka, 28.7.2021




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.