Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 15, 1-12. 17-18, Mt 7, 15-20

Na Facebooku mám už vyše 20 úvah o vierohodnosti médií.

Treba sa nad nimi zamýšľať, lebo vytvárajú taký imidž o ľuďoch, ktorý nezodpovedá skutočnosti. Niektorých vykresľujú negatívne, z iných vytvoria celebrity, ktoré sa dostanú na popredné miesta v spoločnosti.

Pán Ježiš o tom povedal takto: „Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci. Poznáte ich po ovocí.

Máme ich „poznať po ovocí“. Lenže vtedy neboli média, teraz to nie je také jednoduché, lebo média vytvoria aj to „ovocie“. Áno, niektorých vykreslia ako ľudomilov, úžasných ľudí... a iných zatracujú pod čiernu zem.

Je dôležité rozoznávať „dravých vlkov – falošných prorokov“? Určite. Preto sa toľko venujem médiám. Ale ešte dôležitejšie je, kde sa zaraďujeme my! A v tom nám média nepomôžu. Skôr úprimné spytovanie svedomia.

Turzovka, 23.6.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.