Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 14, 19-28, Jn 14, 27-31a

Najtajomnejšou bytosťou je zlý duch.

Do novín si dal úmrtný list – ako niekto múdry napísal. Vyhlásil sa za neexistujúceho. A to je jeho najväčšie víťazstvo. Najnebezpečnejší je neviditeľný nepriateľ.

V evanjeliu na dnes sme počuli: Už s vami nebudem veľa hovoriť, lebo prichádza knieža sveta. Kto je to knieža sveta? Nie nejaký imaginárny „duch sveta“, ale Ježišov odporca (satan).

Ježiš pokračuje: Nado mnou nemá nijakú moc, ale svet má poznať, že milujem Otca a robím, ako mi prikázal Otec.“ Ježiš nad satanom zvíťazil nielen na začiatku účinkovania na púšti, ale neustále. Ako nad pokušiteľom zvíťazil definitívne? Tým, že bol poslušný Otcovi - Bohu. Viem, poslušnosť je v neatraktívna. Pretlmočme si to slovom láska. Ježiš miluje Otca. Možno povedať: Ježiš zvíťazil láskou – dokonca obetovaním svojho života na kríži.  

A čo my? Zlý duch nás nemusí pokúšať zjavne. Jeden zo starých duchovných autorov napísal: Zlý duch je ako pes na reťazi. Nikomu neuškodí, kto sa k nemu nepribližuje. My sami ideme do pokušení! Či nie?

Najtajomnejšou bytosťou je zlý duch. A najtajomnejšie je aj jeho dielo – zlo! Veď dobro je také pekné a predsa nasledujeme zlo. Ten zlý duch má teda iba fiktívny úmrtný list.

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 4.5.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.