Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Kor 15, 1-8 , Jn 14, 6-14

Dnes máme sviatok apoštolov sv. Filipa a Jakuba.

Vo Svätom písme sa nezachovali Jakubove slová. Evanjelisti však zaznamenali Filipov dialóg pri povolaní Natanaela, pri rozmnožení chleba, pri sprostredkovaní stretnutia Grékov s Ježišom.

Zaujímavý je jeho dialóg pri Poslednej večeri. Ježiš povedal Tomášovi: „Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa. Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Už teraz ho poznáte a videli ste ho.“ Filip sa ozval: „Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí.“ Ježiš mu vyčítavo odpovedá: „Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: ‚Ukáž nám Otca?!‘ Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky.

Aj keď Filip žil s Ježišom a každý deň ho počúval, stále hľadal niečo viac. Aj v nás je niečo z Filipa. Máme stále nejasnosti. Preto si položme otázky: Počúvame, čo nám v doterajšom živote povedal Boh cez Slovo Božie a rôzne udalosti? Premýšľam o tom, čo všetko som už dostal?

Skúsme nasledovať Filipovu úprimnosť. On sa otvorene a úprimne zveril so svojimi pochybnosťami Ježišovi. Uvedomme si, že v našom srdci a mysli nie je nič, čo by sme nemohli zveriť Ježišovi - aj keď sa to ťažko vyjadruje. Nájdime si čas, aby sme Ježišovi zverili všetky túžby i pochybnosti, ktoré sú hlboko v našom srdci.

Turzovka, 3.5.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.