Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 11, 19-26, Jn 10,22-30

Človek hľadá istotu.

Dnešné evanjelium nám predstavuje ľudí, ktorí ju chcú mať. Ježiš sa prechádzal v chráme v Šalamúnovom stĺporadí. Obstúpili ho Židia a hovorili mu: „Dokedy nás chceš držať v neistote?! Ak si Mesiáš, povedz nám to otvorene.“

Aj my očakávame racionálnu odpoveď na otázku, kto je Ježiš. Čakáme odpoveď, ktorá nás intelektuálne uspokojí. My na rozdiel od Židov sa pýtame a hľadáme úprimne (-predpokladám). Prosme Ježiša, aby nám s tým pomohol. A často s apoštolmi voláme: Pane, daj nám vieru!

Tón Ježišových odpovedí naznačuje, že Židia ani nečakali odpoveď, boli k nemu nepriateľskí. Ježiš im odvetil: „Už som vám povedal, a neveríte. Svedčia o mne skutky, ktoré konám v mene svojho Otca, ale vy neveríte, lebo nie ste z mojich oviec.

Odpoveď davu (ktorá sa v čítaní dnešného evanjelia neuvádza) je kameňovanie a obvinenie z rúhania. To ukazuje, že celkom dobre pochopili, že tvrdí, že je rovný Bohu.

My sa snažíme počúvať, aby o nás platila Ježišova odpoveď: Moje ovce počúvajú môj hlas, ja ich poznám a ony idú za mnou. Ja im dávam večný život. Nezahynú nikdy a nik mi ich nevytrhne z ruky.

Turzovka, 27.4.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.