Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 3, 11-26, Lk 24, 35-48

Sme závislí!

Na kyslíku – 15 minút bez neho a odumrie nám mozog. Na vode – 3 dní a umierame. Na potravinách – 6 dní a je po nás. Všetko okolo nás sa nám dáva. Celá príroda, i celý vesmír – bez neho by tu nebola Zem a tým nič z toho, čo potrebujeme. Dáva sa nám celý priestor okolo nás, aby sme žili. Ďakujeme za to Stvoriteľovi? Veď od koho je tento celý vesmír, všetko čo máme? Všetko čo potrebujeme k tomu, aby sme žili máme od Boha. Nečudujeme sa, že Syn Stvoriteľa – Ježiš Kristus povedal: "Veru, veru, hovorím vám: Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život“. (Jn 6:53)

Dnes sme počuli: „Máte tu niečo na jedenie?“ Zmŕtvychvstalý Ježiš si pýta jesť – pritom on jediný to už nepotreboval! Hovorí to kvôli apoštolom, ktorí tomu stále od veľkej radosti nemohli uveriť a len sa divili.

Akí sme závislí! A pritom sa cítime byť velikánmi, pánmi sveta. A ako sme málo vďační!

Turzovka - Vršek, 8.4.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.