Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Hebr 7, 25 -8,6, Mk 3, 7-12

Marek opísal nezhody týkajúce sa tradície, najmä nedorozumenia pri dodržiavaní soboty a začína popisovať Ježišovu misijnú činnosť.

Za Ježišom prichádza ľud vo veľkom počte. Čo ich láka? „Počuli, čo robí,“ Ježiš. Žiaden prorok od čias Eliáša a Elizea neurobil toľko zázračných uzdravení ako Ježiš.

 Ježiš ohlasoval Božie kráľovstvo a obnovoval Božiu vládu v mysliach a srdciach Židov. Niektorí z nich verili a iní, najmä náboženskí vodcovia a učitelia, ho začali obviňovať a odsudzovať.

 Ježišova identita ako Mesiáša, Božieho Syna, sa odhaľuje v učení, v uzdravovaní chorých a vo vyhláseniach démonov - „Ty si Boží Syn!“ Už to nie je záležitosť jednotlivcov, ale judského ľudu i pohanov v okolí.

 Ježiš sa stretáva s rastúcim počtom učeníkov, ľudí, ktorí ho potrebovali a zaujímali sa o neho. Predtým chodil Ježiš so svojimi prvými učeníkmi, rybármi, v malej skupinke a teraz ľudia prichádzajú zo všetkých strán, aby sa s ním stretli.

 Ježiš nám dáva príklad, že aj náš život má byť činný. Seriózna práca na vlastnom zdokonaľovaní sa musí niesť v myšlienke: „Neužitoční sluhovia sme, urobili sme, čo sme boli povinní urobiť“ (Lk 17, 10).

 Musíme si pripomenúť, že niektorí ľudia sa vyhýbajú činnosti, iní sa zas do činnosti vrhajú bez rozmýšľania a bez lásky. Áno, Ježiš robil všetko s láskou, ktorá dáva hodnotu a zmysel i nášmu životu a musí byť v každom konaní na prvom mieste.

Žiak nemôže iba snívať, že bude dobrý žiak, ale musí robiť všetko, aby ním bol. Tak aj my všetci si musíme uvedomiť, že naše dobré úmysly sú nanič, ak sa neuskutočnia, nepremenia na čin. Boh nielenže prisľúbil Utešiteľa – Ducha Svätého, ale ho i poslal. Boh nielenže prisľúbil Vykupiteľa, ale ten aj prišiel medzi nás, aby nás vykúpil. Preto, robme vo viere a láske všetko čo môžeme. .

Činnosť zvieraťa je pudová. Činnosť človeka je uvážená a má byť prežívaná s vierou a láskou. Viera nech je v našom konaní, či sú to myšlienky, slová, skutky a nech je vždy na prvom mieste. Žiť v neustálom spojení s Ježišom vo všetkých podujatiach.

 Kto chce takto konať, nech otvorí Evanjelium. Ježiš sa mu stane inšpiráciou, ktorej sa nevyrovná nič na svete. Človek v jeho škole získa veľké kvality a významné úspechy.

Turzovka – Vršek, 21.1.2121

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.