Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 11, 1-10, Lk 10, 21-24

Na sociálnych sieťach nájdete mnoho takýchto názorov: „Už ma to ani nebaví čítať a smiech ma už tiež prešiel.

Vy ľudia máte samozrejme právo veriť čomu chcete, písať a zdieľať čo len chcete, to vám nikto neupiera. Ale ja mám zasa právo vyberať si priateľov a čo čítam...“ Autor reaguje na štvavé a zavadzajúce príspevky.

Jeden „zbožný pán“ vyzýva aby sme zdieľali násilie na francúzskych uliciach, aby sme s aj my búrili, lebo „Vláde nezáleží na našej viere ani na zdraví. Toto je čas Satana a príchod nášho Pána je blízko! Nech vás požehná náš Pán Ježiš Kristus. Prajem požehnaný Adventný čas“. Je zle, keď sa oháňa Satanom. Pritom Satan šíri násilie a káže ho šíriť! 

Je tento čas časom Satan? Pán Ježiš povedal: „dúfajte, ja som premohol svet!" (Jn 16:33). Takže sa nebojme! Aké časy prežívame? V dnešnom prvom čítaní sme počuli o mesiášskych časoch: V ten deň: Z kmeňa Jesseho vzíde ratolesť a z jeho koreňov vyženie výhonok. A spočinie na ňom duch Pánov: duch múdrosti a rozumu, duch rady a sily, duch poznania a bázne pred Pánom. Tou „Ratolesťou“, ktorá vzišla je Ježiš Kristus. A aj nám ponúka ovocie týchto mesiášskych časov. Nielen apoštolom hovorí:

Blahoslavené oči, ktoré vidia, čo vidíte vy. Lebo hovorím vám: Mnohí proroci a králi chceli vidieť, čo vidíte vy, ale nevideli, a počuť, čo vy počúvate, ale nepočuli.“

Žijeme v časoch, ktoré môžu byť časom pokoja: Nik nebude škodiť ani pustošiť na celom mojom svätom vrchu; lebo poznaním Pána bude naplnená zem, ako vody napĺňajú moria. Je treba však niečo pre to robiť.

Turzovka, 1.12.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.