Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

 Ef 2, 12-22, , Lk 12, 35-38

Opätovne sme vyzvaní k bedlivosti.

A to k bedlivosti aj pred polnocou nad ránom. A Ježiš hovorí: Blahoslavení sluhovia, ktorých pán pri svojom príchode nájde bdieť.

Čo by to mohlo byť?

Najskôr poďme k pojmu sluhovia. Nikto nechce byť sluhom. Vieme však, že slúžiť Bohu znamená kraľovať, nebyť otrokom nikoho a ničoho. A ak chcete, berte to ako „byť sluhom dobra a pravdy“. A to je príťažlivé. To by mal byť každý kresťan. A sme vyzvaní, aby sme nimi boli vždy a teda aj všade.

Vychádza mi to, že aj na sociálnych sieťach. A na to zabúdame. A chýba nám tam zdravý sedliacky rozum. Na sobotu zvolalo, ak som to dobre pochopil, tvrdé jadro fanúšikov Slovana Ultra demonštráciu (predstavitelia jednej politickej strany sa tam náhodou prechádzali a pridali sa) a mnohí im fandili. Pre vyčíňanie týchto „fanúšikov“ už dlhší čas počuť, „prečo ich nepozatvárajú“, lebo polícia má s nimi stále problémy a stoja veľké peniaze daňových poplatníkov. Keď som videl, že ich sobotný počin  mnohí zdieľajú a chvália, jednej zdieľateľke som napísal, že ma bolelo ako chlapec trieskal bejzbalovou palicou po bráne, ako rodičia dali 4-5 ročnému dievčaťu do megafónu kričať na pána premiéra vulgárne slova a chlapcovi k tomu ešte aj: „zabité ho“. Odpísala: „toto ma rovnako veľmi rozhorčilo, sklamalo, zaskočilo...zlo plodí ešte väčšie zlo a naše deti dostavajú hrozné príklady spravania sa jeden voči druhému. V tomto prispevku som len zvedavá či aj politici ak bude treba pôjdu do karantény. Nie som prívržencom žiadnej politickej strany...lebo som v dnešnej dobe tak zmätená, že neverím nikomu...“ (citované bez úpravy). Vidíte, ako musíme bdieť. Zdieľame kdečo, meníme názory...

A neberte túto moju úvahu ako politizovanie! Božie slovo má vtedy význam, ak ho žijeme. Kresťanmi sme vždy a všade – aj na demonštráciách, i na internete. ! Aj v tom vidím bedlivosť: Nepridávať sa ku zlu, ale byť kvasom dobra. Bedlivosť nie je iba byť pripravený na smrť, ale na život, pomáhať životu, lebo večnosť začína dnes. A do „dnes“ prichádza Pán.

Turzovka – Vršek, 20.10.2020




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.