Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ef 1, 11-14, Lk 12, 1-7

Čo nadchne dnešného človeka natoľko, žeby za niečím šiel tak, žeby skoro jeden po druhom šliapali?

Je to teraz možno pred obchodmi, ale najmä, keď sa objaví celebrita. Prečo? Neviem si to vysvetliť, presnejšie pochopiť. Napríklad máme zo Slovenska víťaza Stanleyho pohára. Keď tu bol minulé – to boli masy.

Dnes nám evanjelista v reportáži z Ježišovho života napísal: Ježiša obstúpili také zástupy, že skoro jeden po druhom šliapali. Ak zoberieme do úvahy riedke osídlenie, tak je to niečo výnimočné.

Aj o tomto by som mohol napísať: Neviem si to vysvetliť, presnejšie pochopiť. Hoci toto omnoho skôr chápem ako vyššie spomenuté. Prečo? Vtedy nemali ľudia toľko atrakcii, o Pánu Ježišovi išli chýry ako uzdravovateľovi, divotvorcovi. Prekvapujúce je to, že si, akoby, nevšíma zástupy, ale On začal hovoriť najprv svojim učeníkom. Tiež prekvapujúce je, že nehovorí populisticky, ale: Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, a potom už nemajú čo urobiť! Naznačuje dokonca prenasledovanie až po smrť.

My prichádzame k Ježišovi, aj keď nie v takej tlačenici a nie za takých veľkých obeti. V uplynulých dňoch som pozoroval ako dôsledne dodržiavali návštevníci kostola predpísaný počet. Ako ostali vonku a a v daždi sa tak zúčastňovali na sv. omši. Na sociálnych sieťach vidím ako mnohých nemožnosť účasti na sv. omši trápi.

Zdá sa, že príťažlivosť Pána Ježiša trvá.

Turzovka – Vršek, 16.10.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.