Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gal 5, 1-6, Lk 11, 37-41

Ako veľmi sa staráme o vonkajšok!

Byť modelkou a podobať sa im je snáď najväčšou túžbou každého dievčaťa. Dámy na krásu obetujú spustu peňazí a v ostatnom čase aj muži.

Za čias Pána Ježiša tiež dbali na vonkajšok, ale ináč. Chceli sa páčiť Bohu skutkami zbožnosti. Napríklad Pavol musel aj Galanťanov upozorňovať, že nestačí obriezka – poznačenie na tele. Je potrebný vzťah ku Kristovi.

A farizeji sa vo vonkajších prejavoch priam vyžívali.

 V ostatnom čase sa dosť hovorí na tému: Vonkajšia a vnútorná krása. Áno pri prvom kontakte si všímame vonkajšiu krásu, ale potom viac či ten človek je obetavý, láskavý, alebo egoista a neokrôchanec, či drzák... vidno to najmä na dievčatách. Môžu byť krásne, ale nesú sa ako pávy a a keď sa začnú vyjadrovať ako furmani, tak... je po kráse.

Tak je to aj vo vzťahu k Bohu. Domnievame sa, že nám stačia skutky zbožnosti, pozdvihnuté, či sklopené oči, bitie v prsia... Pána Boha neoklameme. Ten vidí do nášho srdca, pozerá viac na to ako sa správame práve k najbližším, ktorých nám poslal do cesty. Povedal: Čo ste urobili jednému... Počuli sme, že Boh stvoril aj vnútro. Pán zdôraznil: Ale čo je vnútri, rozdajte ako almužnu a všetko vám bude čisté. Asi to znamená vzdať sa sebectva.

Teda rozdávajme, nebuďme egoisti a budeme čistý – vnútorne krásny.

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 13.10.2020




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.