Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Vraví sa, že keď sa zídu traja Slováci založia štyri strany.

Nielen o Slovákoch, ale všeobecne o dnešných ľuďoch platí, že traja ľudia založia štyri cirkvi. Každý si zakladá svoju cirkev. Počúvame (a je to možno aj v nás): „Ja nepotrebujem Cirkev, lebo ja sa k bohu (úmyselne s malým písmenom, lebo je to osobná modla) modlím, ako ja chcem, kde chcem. To platí v plnej miere aj o spovedi. „Ja sa sám vyspovedám, vyrozprávam to svojmu bohu, nepotrebujem k tomu farárov“. Zabúdajú, že Boh poslal svojho Syna a ten nás naučil ako ísť k Bohu, že Ježiš povedal: „Komu hriechy odpustíte, budú mu odpustené...“ Ak si to uvedomia, odmietajú aj Pána Ježiša. Sv. Augustín týmto prešiel. Preto vyznáva po dlhom hľadaní: Ale nenašiel som, kým som neobjal „prostredníka medzi Bohom a ľuďmi – človeka Krista Ježiša“ (porov. 1Tim 2,5). „On je nad všetkým Boh, zvelebený naveky“ (porov. Rim 9,5). On volá a hovorí: „Ja som cesta, pravda a život.“ (Jn 14,6).

Odmietanie spovede často väzí v hanbe pre svoje hriechy, hanbe vyznať ich kňazovi. Sv. Augustín bol natoľko pokorný, natoľko si uvedomoval svoje blúdenie, že v autobiografii Vyznanie sa vyspovedal všetkým ľuďom všetkých generácii. A ak niečo z tejto knihy čítame, vidíme jeho užasnú malosť v hriechu a veľkosť v pokore.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.